Produkty

Malé domácí moře


Už kdysi dávno naše slavná spisovatelka napsala o důležitosti jednoho nerostu, který nám poskytuje příroda. Je pravda, že nás před ním lékaři poslední dobou také varují, ale jen proto, abychom to nepřeháněli při vaření. Jinak je sůl pro náš život naprosto nezbytná. A nejen v kuchyni.
pracovníci se solí.jpg
Je dobré posolit si i svoje letní koupaliště.
· Není tím míněno, že bychom měli udělat z místního rybníka malé moře.
· Tím koupalištěm je pochopitelně míněn domácí bazén.
Pro tyto účely se vyrábí přímo bazénová sůl, která má pozitivní účinky na naši pokožku. Pokud máte salinizační jednotku, pak se tento produkt používá právě do ní. Jedná se o elektrolýzu připraveného slaného roztoku. Jestliže toto zařízení nemáte, nemusíte se potěšení ze slané vody rozhodně vzdávat. Je možné ji prostě jen nasypat do bazénu nebo do vany.
sůl v misce.jpg
· Pokud ji používáte k léčebným účelům, tak máte jistě slanou vodu koncentrovanější.
– V tom případě je lépe využít zmíněnou vanu.
– Ta totiž obvykle neobsahuje kovové části, které jsou na slané prostředí háklivé.
· Při závažnějších kožních projevech je také dobré poradit se nejprve s lékařem, jestli je aplikace slané vody pro vás tím pravým, co vám dokáže pomoci.
skleněná solnička.jpg

Pozor na obsah a kvalitu

Bazénová technologie by mohla působením soli utrpět větší újmu na svých kovových částech. Jestliže je ale koncentrace malá, pak se snižuje i nebezpečí poškození. Do bazénu se tedy dávkuje přibližně pět kilogramů na jeden metr krychlový vody. Sůl, která se k nám dováží z evropských států, pochází většinou z Chorvatska nebo Itálie. Obě tyto země dodávají skutečnou kvalitu bez nežádoucích příměsí. Jednou z takových látek, které mohou spíše uškodit, jsou jodidy. Proto je zapotřebí vždy vybírat produkty, ve kterých nejsou obsažené. Během elektrolytického procesu se totiž rozkládají a zbarví bazénovou vodu dohněda.